ویژگیهای نرمافزار مدیریت و ارزیابی عملکرد حسیب
اگر مدیریت عملکرد به عنوان فرآیندی به منظور سنجش و اندازهگیری عملکرد سازمان با استفاده از شاخصهایی نظیر کارایی، اثربخشی و توانمندسازی و ارائه راهکارهایی برای بهبود و افزایش بهرهوری و حذف فعالیتهای فاقد ارزش، تعریف شود، وجود یک سیستم ارزیابی عملکرد از نیازهای اساسی یک سازمان خواهد بود.
مدیریت عملکرد با استفاده از شاخصهای عملکردی بین برنامهریزی و هزینهیابی ارتباط برقرار مینماید. این شاخصها در سه دسته کلی شاخصهای عملکردی ورودی، شاخصهای عملکردی خروجی و شاخصهای عملکردی نتایج، رابطه بین برنامهها و هزینهها را در سه بعد صرفه اقتصادی، کارایی و اثربخشی تحلیل میکنند.
رویکرد اصلی در سامانه حسیب، جامعیت و یکپارچگی ماژولها با فرآیندهای سازمان میباشد. سامانه مدیریت و ارزیابی عملکرد حسیب، بر مبنای شاخصهای کلیدی عملکرد که برای ارزیابی میزان دستیابی و تحقق اهداف، برنامهها و فعالیتها تدوین میشوند، کارایی عملیاتی و اثربخشی برنامهها را مورد ارزیابی قرار میدهد و در نهایت تحلیل نتایج عملکرد، مبنای تدوین برنامههای بهبود و موفقیت بیشتر در دستیابی به اهداف را فراهم میسازد و نتیجه نهایی تلاش در این مسیر، رضایت ذینفعان و پیشرفت سازمان است. نکته قابل توجه، قابلیت همسانسازی نرمافزار با ویژگیهای اختصاصی هر سازمان است که علاوه بر کاربری آسان، امکان پاسخگویی به نیازهای هر سازمان را نیز فراهم میسازد.
در بخش مدیریت استراتژیک، قابلیت تعریف چشماندازها، ماموریتها، اهداف، استراتژیها و برنامههای سالانه سازمان به صورت درختی و نامحدود وجود دارد. همچنین امکان بررسی نقاط ضعف، قوت، فرصتها و تهدیدهای سازمان و تهیه نقشه استراتژیک سازمان، اولویتبندی استراتژیها از دیگر قابلیتهای این نرمافزار میباشد.
ماژول مدیریت عملکرد حسیب از ۳ مدل کارت امتیازی متوازن (BSC)، ارزیابی عملکرد تعالی کیفیت (EFQM) و حسابرسی عملیاتی پشتیبانی میکند. همچنین امکان بررسی انحرافات و شناسایی عارضههای سازمان، ارائه اقدامات اصلاحی و بهبود وضعیت سازمان از طریق توسعه سامانه و پیادهسازی چرخه دمینگ (PDCA) از دیگر قابلیتهای سامانه جامع حسیب میباشد.